ABUZ SPIRITUAL sau duhovnicesc. Mai multe cazuri, tocmai s-au înregistrat în Marea Britanie, după ce un tribunal disciplinar a fost ținut de Biserica Angliei.

ABUZ SPIRITUAL sau duhovnicesc. S-a inventat un nou termen! Primul caz, judecat...

15-01-2018 11:40:03
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Mai multe cazuri, tocmai s-au înregistrat în Marea Britanie, după ce un tribunal disciplinar a fost ținut de Biserica Angliei.

Reverend Timotei Davis, vicar al Bisericii lui Hristos din Abingdon, a fost găsit vinovat de "abuz spiritual", întrucât a... sfătuit (îndrumat) un băiat de 15 ani. Pastorul, la un moment dat... chiar a încercat să-l facă pe adolescent să renunțe la prietena sa.


Tribunalul disciplinar a constatat că "sfătuirea intensă" a băiatului, între anii 2012 și 2013, a constituit abuz, întrucât depășea atribuțiunile spirituale (duhovnicești) ale pastorului, acesta din urmă încercând să-l controleze pe băiat "prin folosirea avertismentului, a Scripturii, a rugăciunii și a profeției revelate".


Ceea ce a fost numit "abuz" a durat 18 luni, timp în care pastorul Davis a trăit în sânul familiei băiatului, care susține că i-a oferit ospitalitatea de... teama de a acționa împotriva voinței lui Dumnezeu - a notat tribunalul, citat într-un raport recent de publicația Sputnik .

Așa încât, cazul vicarului din Oxfordshire, Tim Davis, care a fost găsit vinovat de "abuz spiritual" asupra unui băiat adolescent, devine primul caz de acest fel.


Davis l-a sfătuit pe băiat să vină la slujbele sale, pentru că petrecea timp cu prietena sa - timp pe care vicarul l-a numit "rău" și chiar "otrăvit", citând Evanghelia lui Matei.


Prin judecata sa, tribunalul a menționat, de asemenea, cazuri de atingere inadecvată, întrucât vicarul și băiatul au jucat așa-numitul "joc de încredere", care implică, nimic altceva, decât căderea pe spate, unul în brațele celuilalt. Cu toate acestea, nu a existat niciun indiciu de vreun altfel de atingere nepermisă, a declarat tribunalul.


Tribunalul va hotărâ pedeapsa lui Davis în următoarele câteva săptămâni, aceasta putând merge pâna la caterisire.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV