„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Oua de Pasti - decizii controversate in Marea Britanie


06-04-2017 07:06:21 - Redactia Stiri - Manifestari ateiste

Oua de Pasti - CADBURY - decizii controversate in Marea Britanie

Producatorul de ciocolata Cadbury a provocat reactii dure din partea Bisericii Anglicane si a Prim-Ministrului Theresa May, dupa luarea deciziei de eliminare a cuvântului „Paște“ din prezentarea evenimentului caritativ National Trust al "vanatorii de oua" care se desfasoara anual - conform unui raport AFP.

"Vânătoarea de ouă" mobilizează în mod tradițional, aminteste publicatia frantuzeasca La Croix, sute de mii de copii in week-end-ul de Paști. In acest an, insa, evenimentul va purta numele „Marea vanatoare britanica de ouă Cadbury“, în locul titulaturii traditionale „Vanatoare de oua de Pasti Cadbury“. Compania a explicat alegerea sa, prin dorința de a lasa deschis jocul, „tuturor, fără deosebire de apartenența religioasă“.

Oua de Pasti - CADBURY - decizii controversate in Marea Britanie


Pentru șeful guvernului britanic, această alegere este „ridicola". Într-un discurs adresat televiziunii ITV, in urma cu o zi, Prim-Ministrul Theresa May a criticat decizia companiei britanice Cadbury.

„Eu nu sunt doar fiica unui vicar, eu sunt, totodata, membru al National Trust. Nu știu ce sa cred, sincer. 
Pastele este foarte important pentru mine, este o sărbătoare foarte importantă pentru credința creștină, pentru milioane de oameni din întreaga lume“, a spus, cu indignare, Prim-Ministrul britanic.

Oua de Pasti - CADBURY - decizii controversate in Marea Britanie


Urmand Theresei May, Arhiepiscopul de York, John Sentamu, a doua figura importanta a Bisericii Anglicane, a declarat că decizia este o modalitate de a „scuipa pe mormântul“ lui John Cadbury, fondatorul ciocolatei din secolul al XIX-lea.

„Cadbury a fost un mare industrias din Quaker [mișcare religioasă în Marea Britanie, fondata de disidenți ai Bisericii Anglicane]. 
Dacă te vei duce in Birmingham, vei vedea modul în care credința lor religioasă a influențat activitatea industrială.
A abandona titulatura "Vânătoarea de ouă de Paști Cadbury" inseamna a scuipa pe mormântul său", a declarat acesta pentru presa, citeaza La Croix.

Oua de Pasti - CADBURY - decizii controversate in Marea Britanie


Pentru a incerca sa puna punct polemicii, pe care o consideră absurda, National Trust a adăugat, in urma cu o zi, pe site-ul său web, termenul de „Paști“ pe o pagină cu titlul: „Alăturați-vă Vânătorii de ouă Cadbury“. Aceasta menționeaza undeva aparte: „lucruri de făcut în timpul sărbătorilor de Paști“. Vânătoarea este, de asemenea, prezentata pe site-ul web Cadbury, ca un „divertisment de Paști“.

În tradiția creștină oul este un simbol al Invierii și marchează sfârșitul abtinerilor alimentare din timpul Postului. Oul de ciocolata, insa, este mai recent aparut, se pare prin secolul al XIX-lea, din motive comerciale. Dar, în Marea Britanie, el a ajuns un atribut religios tradițional și important. (LONews)
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: LONDRA, MAREA BRITANIE

MANIFESTARI ATEISTE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!