LONews / Lifestyle
În ziua comemorârii uciderii pruncilor nevinovați din Betleem, activiștii mișcării "Pro-Viață" din întreaga Rusie au aprins 2000 de lumânări, în memoria copiilor a căror viață a fost întreruptă prin avort.

Impotriva avortului: 2000 de lumânări, aprinse în memoria victimelor

15-01-2018 08:49:29
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Potrivit statisticilor oficiale, 2.000 de avorturi au loc zilnic în Federația Rusă. În ciuda crizei demografice și a majorității conservatoare, Rusia își menține legislația ultra-liberală privind avortul.

Data evenimentului a fost aleasă anume în ziua în care Biserica pomenește (pe calendar vechi iulian) evenimentele teribile care au avut loc în Betleem imediat după Nașterea lui Hristos, când regele Irod, speriat de vestirea Mântuitorului Care Se nășcuse, a ordonat exterminarea tuturor nou-născuților, sperând că Hristos va fi printre ei. Teama lui Irod de a-si pierde puterea a fost mai importantă decât viața a mii de copii. Rezultatul ordinelor sale a fost uciderea a aproximativ 14.000 de nou-născuți.


"Din păcate, industria modernă a consumatorilor se străduiește să mute în comercial Sărbătoarea Nașterii Domnului Hristos, să-i piardă semnificația și să o transforme într-o formă seducătoare, dar goală, lipsită de tragedia și de înțelegerea lumii asupra fragilității vieții nou-născute.

Ar fi un lucru bun pentru poporul nostru să-și aminteasca faptul că, în vremurile vechi, la Naștere, erau realizate piese, în timpul cărora copiii și părinții lor puteau vedea spectacole teatrale ale regelui Irod și ale celor uciși din Betleem și a fost o măsură unică preventivă împotriva infanticidului, foarte eficientă", a declarat Serge Tchesnokov, coordonatorul mișcării Pro-Viață.

Lumânările au fost aprinse în timpul unei slujbe de mijlocire către Sfinții Prunci Nevinovați din Betleem, în Mănăstirea Visokopetrovsky. Activiștii au pregătit o cruce de 6 metri, pe care au fost plasate cele 2000 de lumânări.
"Există un val de evenimente în apărarea vieții copiilor înainte de a se naște, în fiecare an, pe 11 ianuarie, în Rusia. Este important de menționat că ONG-urile pro-familie nu se limitează la munca educațională, ci oferă și asistență completă pentru mii de femei însărcinate, aflate în criză", au spus organizatorii.
Dezbaterea privind problema avortului este în creștere în Rusia. În 2017, au fost colectate mai mult de un milion de semnături in întreaga Rusie, solicitând o interdicție legislativă a avortului și s-au adoptat noi măsuri guvernamentale pentru creșterea ratei natalității.
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV