LONews / Lifestyle
Se crede că până la 300.000 de copii au fost luați de la părinții lor originali și acordați celor considerați mai merituoși. Vezi reteaua.

300 000 de copii furati in Spania. Biserica Catolica, implicata, isi pune la dispozitie arhivele

29-05-2017 08:21:23
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Ministerul spaniol al Sănătatii și Biserica Catolică fac schimb de documente referitoare la mii de copii care au fost furati din spitalele din Spania de-a lungul mai multor decenii.

O investigatie pe aceasta tema a fost pornita de un europarlamentar britanic, după ce a fost avertizat de un caz din anul 1992 (vezi ca sursa pagina de twitter originala):

Rețeaua secretă pare sa fi fost alcatuita din călugărite catolice, medici și moașe, in prezent banuindu-se, conform rapoartelor presei internationale, ca ar avea radacini inca din epoca generalului Franco.

Se crede că până la 300.000 de copii au fost luați de la părinții lor originali și acordați celor considerați mai merituoși. Practica a început în timpul erei generalului Franco, un catolic devotat care a condus o dictatură de dreapta în Spania între 1939 și anul mortii sale 1976, aparent binecuvantand practica de luare a copiilor de la mamele considerate prea tinere, prea sărace sau cu medii politice îndoielnice, si de oferire a acestor copii unor mame care sustineau regimul, care nu puteau avea copii în mod natural.


Se pare, insa, ca aceasta retea coruptă a călugărițelor și moașelor a continuat multă vreme după moartea lui Franco, urmarindu-se mai ales profitul financiar.

In aceste zile, Biserica Catolică s-a aratat dispusă să colaboreze cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul Justiției, punand la comun toate arhivele proprii. (LONews)

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...