„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Gradinaritul sau... cu ce se mai ocupa ortodocsii in lume


15-03-2017 11:00:54 - Redactia Stiri - Flori & Fermieri
Ai putea fi surprins sa afli că, în țările ortodoxe din întreaga lume, oamenii isi produc propria lor hrană, și fac acest lucru cu destul de multa ambitie. Ei produc cantități masive de produse alimentare, pe suprafete mici, iar de pe urma acestora beneficiază, pe scară largă, atat ei cat si vecinii lor.

Rușii isi produc propria hrană

Știați că, cele mai multe produse alimentare din Rusia provin din grădinile de curte?
Potrivit publicatiei "The Bovine", Actul de Privatizare a Suprafetelor de Gradina, care a fost semnat ca lege, în 2003, acorda fiecărui cetățean rus dreptul la un teren privat, cu titlu gratuit, variind ca mărime intre 1 - 2.5 ha. Fiecare parcelă poate fi utilizată pentru producerea de hrana, sau pur și simplu pentru vacanță sau relaxare, iar guvernul a fost de acord să nu impoziteze acest teren. Rezultatul acestui efort a fost fenomenal, acum, familiile rusești produc în mod colectiv, practic, toate alimentele de care au nevoie.

În 1999, înainte ca legea sa fie adoptată, se estimase existenta a 35 de milioane de loturi mici de familie pe întreg teritoriul Rusiei, operate de 105 milioane de persoane, adica 71% din populația rusă, producand circa 50% din laptele națiunii, 60% din carne, 87% din fructele de pădure și alte fructe, 77% din legume și, uluitor, 92% din cartofi.

Cetățeanul mediu rus, cu alte cuvinte, este pe deplin împuternicit, de acest model, să isi produca propria hrană, pentru a asigura nevoile familiei sale și ale comunității locale.

"În 2004, alimentele produse din aceste parcele de familie au reprezentat 51% din producția agricolă. Grație politicilor guvernamentale - care de fapt încurajeaza agricultura autonoma de familie, mai degrabă decât sa satisfaca companiile-monstru chimice și biotehnologice, așa cum se intampla aici, in Statele Unite - marea majoritate a rușilor este capabila și dispusa să producă propria hrană necesara familiei, pe parcelele aflate în proprietate privată.
În esență, ceea ce gradinarii rusi fac, este să demonstreze că grădinarii privati pot hrăni lumea." - se arata intr-un articol al publicatiei americane Orthodox Ethos.
"Rusia are doar 110 zile de sezon de crestere pe an - deci în S.U.A., de exemplu, producția grădinarilor ar putea fi substanțial mai mare. Astăzi, cu toate acestea, zona ocupată de peluze, în SUA, este mai mult decât dublă față de cea a grădinilor Rusiei - și produce astfel doar pentru industria de ingrijire a gazonului", descopera publicatia amintita, sub semnatura Pr. John Peck.

Modelul curtilor destinate grădinăritului este atât de eficient in intreaga Rusie, incat producția totală reprezintă mai mult de jumătate din producția agricolă a întregii națiunii, iar acest număr continuă să crească pe măsură ce din ce in ce mai mulți ruși se alătura mișcării satului ecologic.

Criza economică din Grecia si intoarcerea la troc

Grecia, de asemenea, revine la acest tip de viață, pentru a putea supraviețui. În satele îndepărtate și în zonele agricole din Grecia, conceptul de troc nu este unul nou, și revine puternic. Fermierii au făcut mult timp schimb de bunuri și de servicii. Acum, practica invechită a căpătat o nouă vigoare, revitalizandu-se tradițiile din Grecia antică, pe fondul unei crize economice complexe.

Trocul (barter-ul) facea parte din viața de zi cu zi a multor greci, o lungă perioadă de timp. Una dintre cele mai vechi națiuni comerciale ale lumii, grecii împreună cu fenicienii, comercializau vin, ulei de măsline, grâu și altele, peste Marea Egee și Marea Mediterană, timp de secole. Anterior catastrofei economice pe care Grecia o traverseaza, trocul functiona in cea mai mare parte la nivel de familie și individual, dar acum se extinde devenind un fenomen mai structurat și organizat.

Practica aceasta continuă să crească, și asta devine cel mai vizibil în zonele rurale și pe insule, acolo unde fermierii continuă să facă schimb de produse, unii cu ceilalti.

În aceasta criză, bisericile continua si ele sa aiba rolul lor, participand si ajutandu-si oamenii.

LONews
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

FLORI & FERMIERI

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!