„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri
FAST NEWS
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala (click aici)

Arhiepiscopia Sibiului a plantat 120 de copaci in Parcul Sub Arini (foto)


11-03-2016 11:53:37 - Redactia Stiri - Flori & Fermieri
(Foto: Ştefan Mărculeţ)
Peste 40 de elevi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” din Sibiu au plantat astăzi 120 de copaci în Parcul Sub Arini, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unui mesaj primit pe adresa Redactiei noastre de Ştefan Mărculeţ, din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului - organizatoare a actiunii, în cadrul Proiectului “Protejăm mediul, trăim sănătos!”, implementat prin Departamentul de asistenţă socială al eparhiei, în parteneriat cu Direcţia Silvică din Sibiu, cu Primăria Sibiului, prin Serviciul de Administrare a Spaţiilor Verzi şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” din oraş.

Elevii au fost îndrumaţi în acţiunea lor de reprezentanţi ai Serviciului de Administrare a Spaţiilor Verzi şi de cadrele didactice de la liceul menţionat, se mai arata in mesajul transmis de Ştefan Mărculeţ, in ultimele minute, pe adresa redactiei noastre. 

“Gestul de a planta copaci împreună cu cei mai tineri dintre credincioşii noştri este binevenit, mai ales în contextul actual, când uităm că Dumnezeu ne-a dăruit nouă, oamenilor, o creaţie binecuvântată, iar noi, prin comportamentul nostru o degradăm şi o înjosim, mai ales prin poluare şi consumism. Acţiunea de astăzi are ca principal obiectiv ridicarea nivelului de conştientizare a faptului că societatea noastră are un rol important în a proteja natura, iar tinerii noştri sunt datori să înveţe să păstreze natura curată aşa cum ne-a dăruit-o nouă Dumnezeu”, a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea.

Parteneriatul dintre Arhiepiscopia Sibiului şi liceul menţionat este de lungă durată şi vizează implicarea elevilor în acţiuni ecologice, social-filantropice şi de voluntariat.
“Prin această activitate am dorit să promovăm voluntariatul în rândul tinerilor. Cei 40 de elevi au dorit să transmită un mesaj de sensibilizare a comunităţii sibiene, cu ajutorul campaniei Arhiepiscopiei Sibiului. Am dorit să marcăm prin această activitate şi Ziua Mondială a Plantaţiilor Forestiere”, a spus inspectorul social Marius Talmaţchi.

Elevii au participat la această acţiune cu mult interes şi s-au implicat activ în acest proiect al Arhiepiscopiei Sibiului.

“Am venit astăzi împreună cu ceilalţi elevi să plantăm câţiva copaci şi să ne simţim bine”, ne-a spus unul dintre elevi.

“Este o acţiune foarte frumoasă, prin care vrem să înfrumuseţăm parcul. Ne dorim să ne vadă toată lumea din oraş şi să facă şi ei ca noi”, ne-a spus alt elev.

La final, elevii au primit pachete cu dulciuri şi alimente din partea Arhiepiscopiei Sibiului. Campania va continua în viitorul apropiat şi cu alte acţiuni similare, dupa cum asigura un comunicat de ultima ora, pe aceasta tema, semnat de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sibiului.
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: SIBIU, ROMANIA

FLORI & FERMIERI

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!