Bostonul este capitala și cel mai mare oraș al Statului american Massachusetts, unul dintre cele mai vechi orașe din Statele Unite, iar Facultatea de Teologie locală se află, acum, într-o situație tragica.

Situație tragică în Boston: Facultatea de Teologie a Patriarhiei Ecumenice, în pericol

12-12-2017 06:51:44
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Conform scrisorii președintelui Comisiei de înmatriculare, Dimitri Papakostas, adresată Arhiepiscopului Dimitrios al Americii (Patriarhia Ecumenică), Colegiul Grecesc și Facultatea de Teologie "Sfănta Cruce" din Boston - capitala și cel mai mare oraș al Massachusetts, unul dintre cele mai vechi orașe din Statele Unite - se află într-o situație tragica, chiar în pericolul de a fi închise, din cauza lipsei de studenți, dar și a deficitelor financiare semnificative.


Dl Papakostas explică:

„Până acum am primit (pentru toamna anului 2018) 41 de cereri de la studenți, din care doar 8 au confirmat sosirea lor la Colegiul Elen și la Facultatea de Teologie“.
Acesta mai scrie, de asemenea, că facultatea și-ar putea pierde acreditările academice.

Dl Papakostas a mai spus că:

"înscrierile au scăzut, în același timp Facultatea trebuind să facă față, până la sfârșitul lunii iunie 2018, unui deficit de 3,3 milioane de dolari".
Papakostas a trimis scrisoarea sa Arhiepiscopului Dimitrios, mitropoliților Patriarhiei Ecumenice din America de Nord și membrilor laici ai echipei de inspectare a Facultății.
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...