Limbajul de programare pentru copii, promovat de noul Doodle Google în Săptămâna Informaticii, a atras atenția navigatorilor pe Internet.

Limbaj de programare pentru copii, promovat de Doodle Google

05-12-2017 08:08:35
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Este Săptămâna Științei Calculatoarelor, a Programării si Informaticii, iar printr-un nou Doodle, Google serbează acum 50 de ani de când copiii au început să "programeze".

Știai că se poate vorbi despre copii care să lucreze în coduri și limbaje de programare, ba chiar încă de atât de mult timp? Tu nu ai făcut așa ceva, până acum? Atunci, poate că ar trebui să te întrebi mai serios, conform noului Doodle Google, ce ai făcut cu viața ta?


Doodle-ul recent este, in fapt, un mini-joc care, la fel ca majoritatea celorlalte limbaje pentru jocuri și instrumente pentru copii, face ca scrierea în cod să fie practic anulată, programarea devenind astfel cu mult mai distractivă decât liniile standard de cod.


Jocul îți pune la dispoziție un iepuraș drăguț, iar prin... culesul morcovilor, iepurașul va urma câteva indicații de programare, fără ca tu să fii programator.


Limbaj de programare pentru copii

Jocul se bazează pe limbajul de programare Scratch pentru copii, iar Doodle-ul a fost dezvoltat de trei echipe, intre care: Google Doodle, Google Blockly și MIT Scratch.

Micile personaje sunt super-drăguțe și ocazia oferita de Google reprezintă o modalitate poate plăcută de a consuma cinci minute dintr-o după-amiază. Sau, cel puțin, acum, dacă vei fi surprins jucându-te, vei avea cum sa te scuzi, spunând că, de fapt, înveți cum să programezi, nu?


Se poate spune că noul Doodle Google, cel puțin în România, a avut succes, atingând, până în prezent, mai mult de 50 000 de solicitări.


VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: NETCreator - siteuri web, software si programare, realizarea de retele, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre NETCreator - siteuri web, software si programare, realizarea de retele.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV