Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu FIBDS 2017 - un nou eveniment in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe.

Benzi Desenate - Festival International Sibiu FIBDS 2017 - PROGRAM

20-09-2017 06:27:20
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

FIBDS 2017 - Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu


În zilele de 22, 23, 24 septembrie 2017 la Muzeul ASTRA din Sibiu, Casa Hermes, Piaţă Mică, nr. 11, vor fi prezenţi peste 30 de desenatori şi autori de benzi desenate din țară şi din Europa pentru a expune, a desena, a gândi, a vorbi, şi a râde pornind de la banda desenată! Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

Artişti din 6 ţări se vor întâlni la Sibiu pentru un festival de excepţie: Laurent Lefeuvre (Franţa), Serge Ernst (Belgia), Aike Arndt (Germania), Emilyan şi Stanimir Valev (Bulgaria), Tiberius Beka (Serbia) nume sonore din line-up-ul internaţional. Dintre autorii români, ne vor onora cu prezenţa Maria Surducan şi Anna Benczedi din Cluj, Octav Ungureanu, Toma Alexandru şi Alexandru Ciubotariu din Bucureşti. Vor fi alături de noi şi editurile de benzi desenate din ţară: HAC!BD şi Ghidul Pozneţ de cultură. 


Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu FIBDS 2017

Fidel tradiţiei de a prezenta cărţile într-un mod inedit, Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu FIBDS 2017 propune activităţi pentru toate gusturile: workshop-uri, meciuri de BD, expoziţii, live-drawing, conferinţe, lansări de albume, 3D mapping pe fațada clădirii gazdă.

În 2017, vom prezenta un proiect inedit în România: basmul desenat, inspirat din Conte à Bulles din Franţa. Basmul desenat este o întâlnire magică dintre o povestitoare, o desenatoare şi un muzician, care vor transpune publicul în lumea fantastică a basmelor. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, la ora 20. 

Ediția de anul acesta a festivalului FIBDS 2017 de Benzi Desenate - se înscrie tematic pe constantele: mitologie, legendă, basm, grafică. 


Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu FIBDS 2017

De la prima sa ediţie din 2013, Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu atrage anual peste 2000 de participanţi, impunându-se deja ca unul dintre evenimentele de marcă din sfera artelor grafice din România. 

Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de Asociaţia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu, Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Asociaţia Solidarité 35 Roumanie. Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Acţiunea Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu FIBDS 2017 este cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu pe Agenda culturală şi este susţinută de Institutul Francez din România şi Lectoratul Francez din cadrul Universităţii Lucian Blaga Sibiu, Delegaţia Wallonie-Bruxelles Bucureşti, Consiliul Departamental Ille et Vilaine, Centrul Cultural German din Sibiu, Revista Comics, SR2C, Unimat, Wacom, Carrefour, Mindspot, Cărtureşti, Editura HAC!BD, Sibio, Havana Club, Brick Mania, ATU Toy, Ghidul Poznet de Cultura, Urby.


PROGRAMUL Festivalului Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu FIBDS 2017

                              
JOI - 21 SEPTEMBRIE PROGRAMUL Festivalului Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu FIBDS 2017

19.00: Invitatul lunii la Casa Ille et Vilaine, Sibiu 

           Conferinţă cu Laurent Lefeuvre despre Comics în Statele Unite şi periplul lui Fox Boy de la Rennes până în România


VINERI - 22 SEPTEMBRIE PROGRAMUL Festivalului Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu FIBDS 2017

18.00: Inaugurare / Deschiderea oficială a Festivalului la Muzeul ASTRA, Casa Hermes, Piața Mică, nr.11SÂMBĂTĂ - 23 SEPTEMBRIE PROGRAMUL Festivalului Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu FIBDS 2017

10-22.30: Desfășurare festival, expoziţii, live drawing by Wacom, boardgames, colțul Lego

11.00: Premierea concursului A fost odată ca niciodată... în Sibiu

11.00: Atelier de desen Prima transformare cu Aike Arndt la Biblioteca Centrului Cultural German

11.30: Atelier de benzi desenate cu Serge Ernst

12.30: Meciuri de benzi desenate

14.00: Atelier de benzi desenate cu Mihai Grăjdeanu

15.00: Concursuri de jocuri de societate: HAC, Dixit, Comix, Concept, Duplik

16.00: Conferinţă Arta benzii desenate în România cu Alexandru Ciubotariu

17.00: Conferinţă Naïades, parcurs editorial de la web comics în România, la album în Franţa, cu Maria Surducan şi Anna Benczedi

18.00: Conferinţă The (Imaginary) Costume Museum cu Maria Surducan şi Mihaela Mondoc

20.00: Basm desenat

20.45: Proiectie 3D Mapping cu live-drawing pe fațada Casei Hermes 


DUMINICĂ - 24 SEPTEMBRIE  PROGRAMUL Festivalului Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu FIBDS 2017

10-16: Desfășurare festival, expozitii, live drawing by Wacom, boardgames, colțul Lego

11.00: Lansări de carte și discuții

12.30: Meciuri de benzi desenate

13.30: Atelier de character design cu Octav Ungureanu

14.00: Prezentare tip learn and play seria de jocuri Games Of Thrones (Jocul pe masă, Intrigă în Westeros, Mâna Regelui, Tronul de Fier)

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Festivalul International de Benzi Desenate de la Sibiu FIBDS, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Festivalul International de Benzi Desenate de la Sibiu FIBDS.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...