Lansarea oficială a cărții-album „Povestea Castelului Peleş”, scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Povestea Castelului Peles - Lansare de carte regala la Ateneul Roman

13-06-2017 07:02:27
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
FOTO: Coperta Povestea Castelului Peles
Licenta de utilizare: Secretariatul Regal (c) Curtea Veche Publishing

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

Lansare de carte regală la Ateneul Român

Ateneul Român va găzdui, în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, marţi, 13 iunie 2017, la ora 17.30, lansarea oficială a cărții-album „Povestea Castelului Peleş”, scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României şi apărută la Curtea Veche Publishing.

Evenimentul de lansare va avea loc în foaierul Ateneului Român şi va fi precedat de un scurt recital al Corului Regal. Intrarea la eveniment este liberă.

Cu această ocazie, vor lua cuvântul Alteţa Sa Regală Principele Radu, domnul Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu“, doamna Georgeta Filitti, istoric, arh. Augustin Ioan și doamna Irén Arsene Máté, director general Curtea Veche Publishing. Prezentarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe.

Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei.

„Povestea Castelului Peleş” este dezvăluită de Alteţa Sa Regală Principele Radu într-o monografie minuţioasă, adeseori inedită şi superb ilustrată a acestui fascinant și glorios simbol al României. (LONews)
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV