Sfințenie și nebunie în Hristos, în literatura rusă. Discuție deschisă, privind problemele curente ale gândirii religioase din Rusia.

Dr. Rowan Williams, la Institutul ortodox Sfantul Serghie din Paris

25-04-2016 09:57:05
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Institut de Teologie Ortodoxă Sfantul Serghie din Paris și Acer-Mjo organizează o întâlnire cu Dr. Rowan Williams, fost Arhiepiscop de Canterbury și șef al Comuniunii Anglicane, fost Primat al Bisericii Angliei, luni, 2 mai 2016, conform unui raport al revistei Orthodoxie.

Prima parte a intalnirii, are ca tema: "Sfințenie și nebunie în Hristos, în literatura rusă", iar cea de-a doua: "Discuție deschisă, privind problemele curente ale gândirii religioase din Rusia".

"Rowan Williams, fost Arhiepiscop de Canterbury (2002-2013), profesor de teologie la Universitatea din Cambridge (Colegiul Magdalene) este autorul unei teze despre teologul ortodox Vladimir Lossky și lucrările de referință privind viziunile lui Dostoievsky sau ale Pr. Serghei Bulgakov. 


Astăzi, din cate se pare, unul dintre cei mai buni cunoscători ai gândirii religioase din Rusia, teolog renumit, pastor experimentat, poet, traducător, minte deschisă și cultivată, Rowan Williams a stiut, cat timp a fost șef al Bisericii Anglicane, să adopte poziții curajoase împotriva intervenției forțelor armate in Irak, in favoarea dezarmarii nucleare sau pe probleme de ordin economic și social.


Intalnirea exceptionala de pe 2 mai va reprezenta o oportunitate de a discuta despre gândirea religioasa din Rusia, si, de asemenea, în sens mai larg, despre provocările cu care se confruntă creștinii in lumea modernă".Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV