Exponatele provin din Dion, o colonie romană din sec I dupa Hristos, de la poalele Muntelui Olimp, locul in care Apostolul Pavel s-a ambarcat spre Atena.

Zei si muritori in Olimp - lumea Noului Testament, expusa la New York

25-04-2016 06:26:49
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
In New York City, in aceasta perioada, toti cei interesati pot admira o expozitie care ilustrează lumea Noului Testament. Aceasta se desfasoara la Centrul Onassis - Turnul Olimpic de pe 5th Avenue, conform unor informatii oferite de Gordon Franz, de la Revista "Locuri Biblice", informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Expozitia este intitulata: "Zei și muritori in Olympus". Toate exponatele provin din Dion, o colonie romană a primului secol dupa Hristos, de la poalele Muntelui Olimp. Portul Dion a fost locul in care Apostolul Pavel s-a ambarcat pe o navă catre Atena, in cea de-a doua călătorie misionară a sa:

10. Iar fraţii au trimis îndată, noaptea, la Bereea, pe Pavel şi pe Sila care, ajungând acolo, au intrat în sinagoga iudeilor.
11. Şi aceştia erau mai buni la suflet decât cei din Tesalonic; ei au primit cuvântul cu toată osârdia, în toate zilele, cercetând Scripturile, dacă ele sunt aşa.
12. Au crezut mulţi dintre ei şi dintre femeile de cinste ale elinilor, şi dintre bărbaţi nu puţini.
13. Şi când au aflat iudeii din Tesalonic că şi în Bereea s-a vestit de către Pavel cuvântul lui Dumnezeu, au venit şi acolo, întărâtând şi tulburând mulţimile.
14. Şi atunci îndată fraţii au trimis pe Pavel, ca să meargă spre mare; iar Sila şi cu Timotei au rămas acolo în Bereea.
15. Iar cei ce însoţeau pe Pavel l-au dus până la Atena; şi luând ei porunci către Sila şi Timotei, ca să vină la el cât mai curând, au plecat.
16. Iar în Atena, pe când Pavel îi aştepta, duhul lui se îndârjea în el, văzând că cetatea este plină de idoli.
17. Deci discuta în sinagogă cu iudeii şi cu cei credincioşi, şi în piaţă, în fiecare zi, cu cei ce erau de faţă.
18. Iar unii dintre filozofii epicurei şi stoici discutau cu el, şi unii ziceau: Ce voieşte, oare, să ne spună acest semănător de cuvinte? Iar alţii ziceau: Se pare că este vestitor de dumnezei străini, fiindcă binevesteşte pe Iisus şi Învierea. (Faptele Sfintilor Apostolilor 17)

Două piese principale ale acestei expoziții se remarca: o statuie de cult, fără cap, a lui Zeus Hypsistos ("Atotputernicul") și un mozaic cu Dionysos, zeul vinului. 

Expoziția ramane deschisa pana pe 18 iunie 2016. Intrarea este libera.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV