Constanta: Maine, conferinta Sfantul Ierarh Antim Ivireanul - 300 de ani de la martiriul sau, in parteneriat Lacasuri Ortodoxe

13-04-2016 06:11:37
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Maine, joi, 14 aprilie 2016, orele 12:00-14:00, la Curtea Brâncovenească, Str. Vasile Lupu, nr. 43-45, Constanţa, sub distinsul patronaj al Î.P.S. Prof. Univ. Dr. Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, Facultatea de Teologie “Sfântul Apostol Andrei” din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanţa şi A.S.C.O.R. Constanţa organizează, în parteneriat cu Centrul de Cercetări Ştiinţifice Interdisciplinare “Dumitru Stăniloae” al Universităţii “Valahia” din Târgovişte si parteneriat media cu Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Conferinţa Naţională: Sfântul Ierarh Antim Ivireanul - model de cultură şi spiritualitate pentru societatea românească. 300 de ani de la martiriul său. 

Informatia va este oferita in premiera de Agentia de stiri Lacasu4ri Ortodoxe.

Vor conferenţia:

- Prof.Univ.Dr. Radu Ștefan VERGATTI, Începuturile vieţii de tipograf ale lui Antim Ivireanul;

- Pr.Conf.Univ.Dr. Constantin COTAN, Mănăstirea Antim în anii Primului Război Mondial (1916-1918);

- Asist.Univ.Dr. Carmen CIORNEA, Antim Ivireanul în memoria corifeilor “Rugului Aprins”;

- Pr.Arhim.Conf.Univ.Dr. Vasile MIRON, Activitatea tipografică a Mitropolitului Antim Ivireanul.


Manifestarea cultural-ştiinţifică academică va încerca să aducă un prinos de cinstire Sfântului Ierarh şi Martir Antim Ivireanul, considerat cel mai de seamă mitropolit al Ţării Româneşti. Personalitate culturală şi duhovnicească de o complexitate rar întâlnită, ierarhul de origine georgiană a strălucit nu doar prin activitatea sa tipografică, artistică, predicatorială fără egal, nici doar prin formarea sa intelectuală de excepţie, ci, totodată, prin calităţile de bun chivernisitor al Bisericii şi prin aplecarea sa constantă spre nevoile credincioşilor pe care i-a păstorit.

Mănăstirea Antim din Bucureşti, ctitoria sa, este şi ea un semn al iubirii de Dumnezeu şi al prezenţei dincolo de timp a ierarhului martir, un spaţiu sfânt ce aminteşte până astăzi de rezistenţa creştină care s-a manifestat, în mod providenţial, prin mişcarea “Rugul Aprins” în anii de început ai regimului comunist-ateu.

Acţiunea noastră a pornit, ţinând cont de toate aceste fapte vrednice de pomenire şi ca urmare a recomandării Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de a cinsti în acest an, mai mult decât până acum, persoana şi lucrarea Sfântului Ierarh şi Martir Antim Ivireanul.

Organizatori: 
Prof.Univ.Dr. Gheorghe F. Anghelescu,
Asist.Univ.Dr. Ionuţ Gh. Chircalan

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV