Examen de Capacitate Preoteasca Bucuresti - martie 2013

06-02-2013 10:17:14
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL a aprobat in ultimele ore, conform informatiilor transmise de Patriarhie, organizarea examenului de capacitate preoţească, sesiunea martie 2013, pentru licenţiaţii în teologie, Secţia Teologie Pastorală, fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Bucureştilor, în vederea candidării pentru ocuparea, prin concurs, a unui post clerical vacant din cadrul eparhiei, după cum informează Sectorul Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

   Înscrierea candidaţilor se va face la Centrul eparhial în perioada 11 februarie – 11 martie 2013.

   Acte necesare pentru înscriere:

• Cerere către Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL;
• Copii legalizate după actele de studii: diploma de licenţiat în teologie, master, doctorat şi foile matricole;
• Curriculum Vitae;
• Copie B.I./ C.I.;
• Chitanţa din care să reiasă că a fost achitată taxa de înscriere la examen – 100 lei la Casieria Centrului eparhial.

   Tematica – Îndrumătorul Administrativ Bisericesc – ghidul practic pentru examenul de capacitate preoţească, ediţia a II-a, Ed. „Cuvântul Vieţii” a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, Bucureşti, 2010 (care poate fi procurat din magazinele Arhiepiscopiei Bucureştilor). Bibliografia indicată la finalul fiecărui capitol este obligatorie.
   Testul psihologic se va susţine la Seminarul Teologic Ortodox Nifon Mitropolitul din Bucureşti, în ziua de vineri, 15 martie 2013.
   Proba scrisă a Examenului de capacitate preoţească va avea loc în ziua de miercuri, 27 martie 2013, orele 09.00, iar proba orală va începe în aceeaşi zi, după afişarea rezultatelor de la proba scrisă.
   Examenul va avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti şi este valabil un an de zile.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV