Astfel de bilete de intrare nu s-au prevazut, insa, decat pentru bisericile ortodoxe, masuri similare nefiind adoptate pentru moschei sau biserici romano-catolice.

Autoritatile albaneze impun intrarea cu taxa in unele biserici ortodoxe

22-11-2017 06:37:01
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Foto: biserica in Albania

Pe site-ul Institutului Patrimoniului Cultural, al Ministerului Culturii din Albania, se menționează că, în provincia Avlon, vor fi introduse "bilete speciale, care sa permita vizitarea monumentelor și a zonelor arheologice".

Albania: autoritatile impun intrarea cu taxa in unele biserici ortodoxe

Prin urmare, de acum, intrarea in mai multe manastiri si biserici ortodoxe sfinte, declarate "monument arheologic", intrarea se va face cu plata.


Astfel de bilete de intrare nu s-au prevazut, insa, decat pentru bisericile ortodoxe, masuri similare nefiind adoptate pentru moschei sau biserici romano-catolice.


In plus, la inițiativa autorităților, mai multe icoane și artefacte sacre au fost deja confiscate, in unele biserici, pentru a fi expuse în muzeele de stat.


Merita mentionat, de asemenea ca, in urma cu doar cateva luni, Ministrul albanez al Culturii, Mirela Kumbaro, într-un interviu acordat publicatiei Gazeta Shqiptare, declara că statul va transfera o serie de monumente pe mâini private, deoarece nu poate asigura conservarea și restaurarea acestora.

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Biserica Ortodoxa a Albaniei, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Biserica Ortodoxa a Albaniei.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...