Predicile anti-coruptie in biserici, o solutie eficienta in infrangerea coruptiei. Preotii ortodocsi vor sa predice impotriva coruptiei.

Preotii ortodocsi vor sa predice impotriva coruptiei

14-07-2016 06:55:19
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Clericii urmeaza sa le vorbeasca credincioșilor ortodocsi, despre raul pe care coruptia il provoaca in sufletul omenesc, trebuind sa se concentreze pe mesaje anti-corupție.

Cel putin asa considera șeful Departamentului Sinodal al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru relațiile cu forțele armate și agențiile de aplicare a legii, protopopul Serghei Privalov.


Coruptia poate fi infranta cu ajutorul predicilor preotilor ortodocsi - luarea si darea de mita

"Practica actuală a educației anticorupție, in ce priveste Biserica Ortodoxa Rusa, include rugăciunea zilnică și activitatea pastorală, in vederea curatirii sufletesti a semenilor noștri - cetățeni ghidati de legea conștiinței, în alegerea deciziilor lor vitale, inclusiv în ceea ce privește luarea si darea de mită" - a declarat Privalov, într-un raport citat de Ria Novosti, prezentat in cadrul reuniunii Grupului de lucru al Consiliului Prezidențial al Federației Ruse în lupta împotriva corupției și cooperarea cu societatea civilă, care a avut loc ieri.

Predicile anti-coruptie in biserici, o solutie eficienta in infrangerea coruptiei


Principalele domenii ale educației anticorupție, a mai spus el, ar fi, printre altele: "predicarea în biserici și prezentarea poziției Bisericii fata de aspectele corupției".

Reprezentantul Bisericii consideră că conștiința religioasă "implică automat un grad înalt de ascultare față de legile conștiinței și ale statului".

Preotii ortodocsi vor sa predice impotriva coruptiei - in ajutorul statului

Anterior, Patriarhul Chiril al Rusiei declarase că Biserica Ortodoxa Rusă poate ajuta statul să contracareze în mod eficient corupția

Conform acestuia, Biserica ii poate educa pe oameni, în spiritul valorilor evanghelice și al celor mai înalte standarde morale.
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV