„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

ADMINSTRARE RAPIDA: Un nou pas inainte, in Reteaua web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor


04-07-2016 11:53:55 - Redactia Stiri - Comunicate
In ultima perioada, Asociatia Lacasuri Ortodoxe, prin serviciul specializat NETCreator, a lucrat la dezvoltarea unui sistem rapid, puternic simplificat (pentru cei mai putin familiarizati cu Internetul si cu editarea de articole), pentru o eficientizare mai buna a lucrarilor de intretinere a paginilor web inscrise in Reteaua Web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor (www.sf-esc.ro).

Astfel, incepand de acum, preotii sau cei implicati din Biserica, preocupati de prezentarea evenimentelor din parohia in care slujesc, vor putea sa relateze cu foarte mare usurinta si extrem de rapid evenimentele locale, in doar cativa pasi, fiind condusi de un ghid simplificat.


Noul sistem de administrare a unui site se bazeaza pe solutia inovatorare NETCreator CMS, pe care reteaua o foloseste de mai mult timp, permitandu-i administratorului de site sa acceseze, in functie de experienta pe care o are, varianta SIMPLIFICATA de administrare a site-ului (publicare articol, administrare categorii, modificarea infatisarii site-ului etc), respectiv varianta DEZVOLTATA, care a fost disponibila si pana in prezent, destinata celor avansati in domeniu.


Noua varianta simplificata vine, in plus, cu optiunea PUBLICARII RAPIDE a unui articol, intr-un format de tip "tweet", care sa il tina la curent pe vizitator, cu fiecare nou eveniment al parohiei, permitand informarea deasa.


De asemenea, noua varianta de postare rapida si simplificata a NETCreator CMS, destinata preotilor si administratorilor de pagini web bisericesti, le permite acestora sa publice noi articole si informatii, fotografii, direct de pe telefonul propriu, aproape instantaneu.


Prin aceasta, Asociatia Lacasuri Ortodoxe continua sa fie interesata de gasirea de noi solutii si de realizarea unori software-uri din ce in ce mai performante, in slujba Bisericii Ortodoxe.


Acest nou proiect a fost realizat de specialistii voluntari ai serviciului specializat NETCreator, al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe, cu sprijinul Pr. Marian-Florin Zavoeanu, paroh al Bisericii Balaciu din Protopopiatul Slobozia, implicat ca voluntar, cu multe ore de munca, in dezvoltarea acestui proiect - prin experienta practica castigata in administrarea unui site, pagina www.parohiabalaciu.ro avand cea mai actualizata pagina web de pana in prezent, din cadrul Retelei - si, de asemenea, cu sprijinul Pr. Toma Gabriel, paroh al Bisericii Plevna, din Protopopiatul Lehliu, care a inspirat - prin experienta proprie si implicarea anterioara in dezvoltarea unei pagini web bine intretinute - organizarea noului sistem, in mod special prin sugerarea rubricii de postare rapida, de tip "tweet".

Proiectul a fost deja prezentat, pana la aceasta ora, de catre Biroul Mass-Media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, reprezentantul acestuia, Pr. Nicusor Silviu Dascalu marturisind faptul ca noul proiect a fost intampinat si apreciat extrem de pozitiv de catre administratorii de site-uri web, si catre de preotii de parohie, stimuland in mod evident actualizarea si intretinerea corespunzatoare a propriilor pagini web. Prezentarea a avut loc, pe rand, in fiecare dintre judetele aflate pe raza eparhiei, in cadrul unor intalniri directe cu preotii, organizate cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, prezent la aceste evenimente.


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

COMUNICATE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!