„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

COMUNICAT OFICIAL: Asociatia non-profit Lacasuri Ortodoxe raspunde pozitiv invitatiei Patriarhiei Romane


25-02-2016 08:08:28 - Redactia Stiri - Comunicate

Asociatia non-profit Lacasuri Ortodoxe a hotarat in cadrul sedintei membrilor fondatori, organizate astazi, 25 februarie 2016, sa-si reafirme inca o data sustinerea fata de demersurile Patriarhiei Romane, in comunicarea mesajului Bisericii in societate, bucuroasa sa fie astfel prima Asociatie a laicatului ortodox care raspunde pozitiv, la nivel oficial, invitatiei formulate in urma cu doar cateva ore de Patriarhia Romana.


Decizia vine ca urmare a unui apel lansat in cadrul Adunarii Naţionale Bisericesti, adresat mirenilor, in care se aminteste "importanța implicării mai susținute a membrilor mireni în comunicarea mesajului Bisericii în societate", conform unui comunicat emis de Biroul de Presa al Patriarhiei Romane, odata cu incheierea lucrarilor. 

Anticipand aceasta nevoie, acum deja in cel de-al 10-lea an de comunicare, Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe, singura agentie non-profit de acest tip a laicatului ortodox, inregistrata oficial - un serviciu specializat in informare, al Asociatiei non-profit Lacasuri Ortodoxe - continua sa fie preocupata de comunicarea mesajului Bisericii in societate, venind permanent in sprijinul Bisericii Ortodoxe, conform propriului sau statut, si antrenand mai multi voluntari si membri, clerici si laici, in aceasta activitate sustinuta, care vizeaza, atat un acces rapid la informatia religioasa, cat si o serie de proiecte aflate la aceasta ora in derulare in sanul Bisericii.

Invitatia la implicare sustinuta, adresata mirenilor si, deopotriva, clericilor, a fost formulata in mod expres de membrii mireni ai Adunării Naţionale Bisericeşti, ca urmare a ingrijorarii fata de "atacurile nedrepte ale unor ONG-uri anticreștine împotriva Bisericii, cu scopul de a o discredita şi de a submina valorile naționale si spirituale din spațiul românesc".


Aceasta a fost intarita de cuvintele Patriarhului Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel, care, in cuvantul rostit in deschiderea lucrarilor Adunarii Nationale Bisericesti, "a accentuat", la randul sau, "necesitatea consolidării activităților multiple ale Bisericii, a cooperării dintre clerici şi mireni, a evidențiat importanța misiunii laicatului ortodox şi cultivarea statorniciei în credinţă într-o lume schimbătoare" - conform aceluiasi comunicat.


Pornind de la aceste indemnuri sfinte patriarhale, membrii Asociatiei Lacasuri Ortodoxe reafirma, inca o data, sustinerea valorilor naționale si spirituale din spațiul românesc, continuand proiectele pe care le are in desfasurare in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane si incercand sa dezvolte, in acest sens, cu ajutorul lui Dumnezeu, altele noi, acordand cu precadere atentie, asa cum a facut-o in ultimul deceniu, comunicarii mesajului Bisericii in societate, prin asigurarea accesului rapid la informatia religioasa.


In acest sens, acum, in cel de-al 10-lea an de functionare, Asociatia Lacasuri Ortodoxe isi deschide larg portile, invitandu-i (click aici) la randul sau, in sustinerea actiunilor pe care le desfasoara, pe toti cei dornici sa participe alaturi de membrii sustinatori (simpatizanti) si/sau voluntari deja apropiati, clerici si laici, in desfasurarea acestor proiecte care urmaresc in mod special implicarea laicatului ortodox, in sprijinul Bisericii Ortodoxe, dupa cum o afirma propriul statut.

Ca atare, Asociatia Lacasuri Ortodoxe si-a propus sa reinventeze, in ultima perioada, printr-un nou proiect ambitios, ideea de VOLUNTARIAT. Iti oferim sansa de a fi alaturi de noi, pentru a-ti demonstra si tu sustinerea: daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI si, mai mult decat atat, daca crezi ca poti participa prin propriul tau "talant" (talent, pregatire sau dispozitie), te primim in randul voluntarilor nostri! Te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu mare bucurie!
LACASURI ORTODOXE este marca inregistrata a Asociatiei Lacasuri Ortodoxe. Marca inregistrata Lacasuri Ortodoxe este o forma de proprietate intelectuala, combinata (cuvinte si simbol grafic), inregistrata pe teritoriul Romaniei si Uniunii Europene.

Presedinte Asociatia Lacasuri Ortodoxe
Ing. Catalin Ion
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

COMUNICATE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!