LONews / Auto & Transport
Autobuz cu crestini, atacat pe drumul spre Manastirea Sfantul Samuel: 28 de morti, intre care si copii, 23 de raniti.

Autobuz cu crestini, atacat pe drumul spre Manastirea Sfantul Samuel: 28 de morti, 23 de raniti

26-05-2017 17:43:43
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
FOTO: Autobuz incendiat
Drept de publicare acordat LONews sub licenta:
By Ivan Esquivel [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Militanții au atacat, astazi, vineri, 26 mai 2017, un autobuz plin cu creștini ortodocsi copti, pe drumul spre Manastirea Sfantul Samuel din estul guvernatorului El-Minya din Egipt, vineri 26 mai 2017.

Autobuz cu crestini, atacat in El-Minya, Egipt

Conform unui raport al publicatiei Ahram, care continua sa fie up-datat si la aceasta ora, (http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/64/269551/Egypt/Politics-/UPDATED--killed,--injured-in-attack-on-bus-carryin.aspx) cel puțin 28 de persoane au fost ucise și alte 23 au fost ranite.

Atacatorii inarmati au deschis focul din trei autovehicule 4x4, tragand la intamplare asupra autobuzului care ii transporta pe copti.

Un microbuz si alte doua masini au fost avariate. Printre cei ucisi se numara si copii. Incidentul din Minya este cel mai recent atac asupra creștinilor din Egipt.

Crestinii copti sunt adesea ținte ale atacurilor ucigatoare efectuate de mai multe grupari extremiste, în Egipt (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Președintele Abdel-Fattah El-Sisi a cerut o întrunire de urgență a celor preocupati de probleme de securitate, pentru urmărirea atacatorilor.

Într-o declarație a Președinției, El-Sisi a cerut, de asemenea, autorităților să ia toate măsurile necesare pentru a-i ajuta pe răniți și a-i aresta pe atacatori. Trei copii au supravietuit atacului. (LONews)
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...