LONews / Auto & Transport

Turcia: Presedintele promite sa demisioneze, daca tranzactiile cu petrol intre Ankara si Statul Islamic vor fi dovedite

03-12-2015 09:08:34
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, marti, ca este gata să demisioneze, în cazul în care acuzațiile conform carora Ankara ar tranzacționa petrol cu grupul Statului Islamic ar urma sa fie dovedite, a informat mass-media locala.

El a adăugat ca Rusia ar trebui să lamureasca ce a vrut sa spuna anterior Putin, prin existenta unor "dovezi" că Turcia s-ar fi folosit de cantități substanțiale de "petrol".

Aceasta urmează acuzațiilor lansate de Președintele rus Vladimir Putin și de alți oficiali, cum ca Turcia ar avea legaturi cu Statul Islamic și ca ar fi cumpărat o parte din titeiul rafinăriilor aflate in prezent sub controlul său în Irak și Siria.

Acuzațiile vin pe fondul unei neintelegeri intre Rusia și Turcia, privind doborârea unui avion rusesc, de săptămâna trecută (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

După ce Moscova a introdus sancțiuni împotriva Ankarei, dupa refuzul acesteia din urmă de a-si cere scuze față de incident, Erdogan a sugerat de mai multe ori ca o întâlnire cu Putin ar trebui să aibă loc.

În paralel cu o conferință climatica din Paris, Putin a sugerat că a avut intentia de protejare a liniilor de aprovizionare cu petrol de pe teritoriul turcesc: fapt care a provocat Ankara, sa doboare avionul rusesc Su-24.

Cele mai recente evoluții, totodata, rapoarteaza ca unele camioane ale Serviciului de Informații MIT din Turcia ar fi transportat arme în Siria, folosite de Statul Islamic.
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV