Turcia transforma Biserica istoricei Manastiri Studion din Constantinopol in moschee

30-01-2013 11:28:34
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Biserica Mănăstirii istorice Studion va fi transformată din  nou în moschee. În urma deciziei Consiliului de Miniștri al Guvernului Turc, biserica a fost restaurată și transformată în moschee.
   Monumentul, care apartine Ministerului Culturii și Muzeului Hagia Sophia, se va afla sub jursidictia Direcției Generale a Fundațiilor. 

   Acesta a fost la origine planificat ca biserica, avand hramul Sf. Ioan Botezătorul, dar a fost transformat, mai apoi, in muzeu, fiind atasata Muzeului (fosta catedrala) Hagia Sophia – o idee care, potrivit informațiilor provenite de la jurnaliști, a fost ulterior abandonata.

   Acest monument istoric al Ortodoxiei a fost transformat în moschee în anul 1486, in timpul sultanului Baiazid al II-lea.
   În timpul incendiului din 1782, biserica a fost grav avariata. În anul 1820, ea fost renovata, dar a fost din nou grav avariata de cutremurul din 1894.
   În anul 1908, acoperișul s-a prăbușit, iar clădirea nu a mai fost restaurată de atunci. Istorica Manastire Studion este situata în fața Bisericii Sf. Constantin și Elena, din cartierul Heptapyrgios (in prezent, Yedikule).

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV