„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Municipiul Giurgiu are o noua Catedrala Episcopala


10-04-2017 10:17:58 - Redactia Stiri - Arhitectura & Imobiliare
Ieri, Întâistătătătorul Eparhiei Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi de diaconi, a săvârşit prima Sfânta Liturghie Arhierească în noua Catedrala Episcopală a Municipiului Giurgiu.

Noua Catedrala Episcopala are hramurile Sfantul Ierarh Vasile cel Mare și Sfantul Mare Mucenic Gheorghe.

Cu aceasta ocazie, credincioşii prezenţi s-au închinat la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

A fost vorba despre "un moment de aleasă bucurie duhovnicească pentru toţi credincioşii oraşului nostru, și nu numai, deoarece a fost săvârșită pentru prima oară Sfânta Liturghie în această biserică impunătoare", amintesc reprezentantii media ai Episcopiei.


"În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul nostru a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică, dar şi despre semnificaţia marii sărbători de astăzi, în care vedem înaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce.


Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, a arătat Preasfinţia Sa, este considerată ca un preludiu al patimirilor Domnului, dar şi ca o poartă spre Înviere. Cu toate că Mântuitorul intră în Ierusalim călare pe cel mai smerit animal, totuşi mulţimile L-au primit ca pe un împărat; aceasta, pentru că Însuşi Duhul Sfânt i-a luminat să înţeleagă şi să mărturisească pe împăratul lui Israel".


Mai mult decat atat, evenimentul a fost incununat de o aniversare importanta pentru credinciosii eparhiei, Intaistatatorul locului aniversand, tot în ziua de 9 aprilie 2017, implinirea a unsprezece ani de la întronizarea în demnitatea de Episcop al Giurgiului, ocazie cu care Preasfintitul Parinte Ambrozie şi-a exprimat recunoştinţa faţă de strădaniile preoților și ale binecredincioșilor creștini ai Episcopiei Giurgiului, "care îl fac să se simtă legat sufletește de această de Dumnezeu păzită eparhie".

Totodată, Chiriarhul "a adus mulțumire Bunului și Milostivului Dumnezeu, pentru cei unsprezece ani de arhipăstorire în binecuvântatele plaiuri giurgiuvene și pentru toate binefacerile revărsate asupra Episcopiei Giurgiului".

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie l-a felicitat pe părintele paroh Ștefan Valentin, consilier social al Episcopiei Giurgiului, pentru frumoasa activitate pastoral-misionară desfașurată la cea mai mare și înaltă biserica din județ, oferindu-i icoane, o Sfânta Evanghelie, mai multe cărți de cult și publicatii apărute la editura eparhială, iar numeroșilor credincioși le-a dăruit iconițe cu scena Intrării Domnului în Ierusalim, Pastorala la Învierea Domnului şi ramuri de salcie sfințite în cadrul aceleiasi slujbe. 

Intru mulţi şi binecuvântaţi ani, Preasfinţia Voastră!
(LONews)
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: GIURGIU, ROMANIA

ARHITECTURA & IMOBILIARE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!