LONews / Alter News

Raportul Consiliului si Adunarii Eparhiale Slobozia si Calarasi - 29 ian.

01-02-2013 04:38:49
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

    In ziua de marţi, 29 ianuarie 2013, a avut loc la Centrul Eparhial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor şedinţa de lucru a Consiliului Eparhial şi a Adunării Eparhiale.

   Programul zilei a început la ora 7:00, când a fost oficiată Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia. La 8:30 a avut loc şedinţa de lucru a Consiliului Eparhial, unde au fost citite rapoartele de activitate ale fiecarui sector, aprobate de Consiliul Eparhial, pentru ca mai apoi să fie analizate de comisiile Adunării Eparhiale.

   La ora 10:00, toţi membrii Adunării Eparhiale au participat la slujba de Te-Deum, care a avut loc la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

   În Aula Centrului Socio – Cultural, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, Preşedintele Adunării Eparhiale, a deschis şedinţa acestui for bisericesc de conducere, cu un moment de rugăciune pentru fericiţii adormiţi ai acestei Eparhii, Preafericitul Patriarh Teoctist, Preasfinţitul Episcop Damaschin şi toţi preoţii şi mirenii, trecuţi la Domnul, care au ostenit la înfiinţarea acestei Eparhii. Preasfinţia Sa a făcut o prezentare a împlinirilor cu care Dumnezeu a binecuvântat Eparhia Sloboziei si Calarasilor în cursul anului 2012 şi a aşteptărilor noului an, când se împlinesc 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. Toate evenimentele se vor desfăşura sub mesajul aniversar: „1993-2013 SLUJIRE ŞI DĂRUIRE. DOUĂ DECENII DE MISIUNE CREŞTINĂ ÎN EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR”.

   A urmat o pauză, timp în care Comisiile Permanente ale Adunării Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, după care, în plen, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a invitat preşedinţii comisiilor permanente să prezinte referatele.
   Au luat cuvântul membrii Adunării Eparhiale: domnul Nicolae Ţiripan, părintele Nicolae Truşcă, domnul profesor Vasile Silvian Ciupercă, domnul Done Şerbănescu, care au exprimat opinii despre realizările anului 2012 şi au propus obiective pentru anul 2013.
    In urma acestor intervenţii, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a supus aprobării plenului rapoartele Comisiilor, acestea fiind votate în unanimitate. Preasfinţia Sa a declarat închisă şedinţa de lucru a Adunării Eparhiale, făcând urări de mulţi şi binecuvântaţi ani în acest an aniversar.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV