LONews / Alter News

Prima sesiune a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse pe anul 2013

30-01-2013 11:50:24
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   La aceasta ora, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii prezideaza prima sesiune din 2013 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. Sesiunea se desfășoara in Sala Sinodala a Reședinței Patriarhale și Sinodale din Mănăstirea Sf. Daniel.

   La sesiune i-au parte membrii permanenți ai Sfântului Sinod: Mitropolitul Vladimir al Kievului și al Întregii Ucraine; Mitropolitul Vladimir de Sankt Petersburg și Ladoga, Mitropolitul Filaret de Minsk și Slutk, Exarh patriarhal al Intregii Belarusii; Mitropolitul Iuvenalie de Krutiti și Kolomna; Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove, Mitropolitul Varsanufie de Saransk și Mordovia, cancelar al Patriarhiei Moscovei, și Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe.

   Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse i-a salutat pe membrii Sfântului Sinod și a prezentat, in deschiderea sedintei, elementele principale aflate pe ordinea de zi.

   „În ceea ce privește sesiunea prezenta, pregătirea Consiliului Episcopilor" este elementul principal pe ordinea de zi, a afirmat Patriarhul. Ar trebui să adoptam norme de procedură, sa propunem un proiect de agenda, sa numim un secretar și să prezentam cel puțin două documente importante membrilor Consiliului. Acestea ar fi regulamentele pentru susținerea materială și socială a preoților, a lucrătorilor bisericești și a personalului organizațiilor religioase ale Bisericii Ortodoxe Ruse, impreuna cu un alt proiect de modificări și amendamente la Statut.

   Primul document a fost adoptat deja de către ultimul Consiliu al Episcopilor "și este în curs de aplicare. Cu toate acestea, vom avea in vedere unele amendamente, urmand sa îl prezentam Consiliului Episcopilor", a mai precizat Patriarhul.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV