LONews / Alter News

20 de ani de misiune: manifestari in Episcopia Sloboziei si Calarasilor

29-01-2013 11:00:47
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Episcopia Sloboziei si Calarasilor a dat publicitatii, in ultimele ore, continutul unui proiect aniversar, intitulat: "1993-2013: SLUJIRE ŞI DĂRUIRE – DOUĂ DECENII DE MISIUNE CREŞTINĂ ÎN EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR"
   Va prezentam mai jos cateva date legate de acest proiect:

   "Argument
    Omul, chip al lui Dumnezeu, a fost și este copleșit de daruri. Între acestea, timpul este unul din cele mai de preț. Vremea pe care o primim spre viețuire intră în planul din veci al Tatălui Ceresc, se cristalizează în istorie și devine mărturie la judecată. În acest plan intră și istoria eparhiei noastre. Toate bucuriile, împlinirile, dar și încercările prin care a trecut în cele două decenii de existență se adună, acum, la ceas aniversar, în prilej de mulțumire și rugăciune pentru toată facerea de bine ce a fost asupra noastă.
    Din perspectiva chemării tuturor fiilor săi la părtășia binecuvântării, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin Sectorul Cultural, propune organizarea unei suite de manifestări, menite să împrospăteze, în inima credincioșilor din hotarele sale, sentimentul apartenenței la Episcopia ce păstorește, prin Chiriarhul său, cele 2 județe din Câmpia Bărăganului.

   Manifestările propuse vizează următoarele obiective:

- Propovăduirea învățăturii Bisericii cu privire la noțiunile fundamentale legate de identitatea proprie: Ierarh, Eparhie, preot/monah, parohie/mănăstire, enoriaș/fiu duhovnicesc;
- Prezentarea istoriei eparhiei unui număr cât mai mare de credincioși și promovarea operei mântuitoare, realizate de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor, în cele două decenii de existență, cu toate aspectele ce o definesc: duhovnicesc, administrativ, educativ, cultural, ctitorii etc.
- Raportul de comuniune liturgică, dogmatică și spirituală cu întreaga Patriarhie Română;
- Cunoașterea și înțelegerea drepturilor și a îndatoririlor ce decurg din statutul de enoriași ai unei parohii și de fii ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor;
- Promovarea proiectelor Episcopiei și a posibilităților pe care participanții la manifestări le au de a susține aceste proiecte;
- Întărirea legăturilor Episcopiei Sloboziei și Călărașilor cu instituțiile administrative și culturale din cuprinsul său.

   Programul integral si actiunile principale, propuse pentru a fi organizate la nivelul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi de la instalarea primului ierarh, pot fi vazute dand click AICI: EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV