LONews / Alter News

Patriarhul Georgiei: vizita in Rusia a fost una ‘istorica’

28-01-2013 05:33:30
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Patriarhul-Catolicos al Bisericii Ortodoxe Georgiene, Ilia al II-lea, a formulat cuvinte de lauda la adresa celor cinci zile de vizita in Rusia. La sosirea sa in tara, in seara zilei de sambata, 26 ianuarie 2013, acesta a marturisit ca vizita a fost "una istorica".

   "Cu ajutorul lui Dumnezeu, vizita mea a fost una de succes, și cred că a fost o vizită istorică, iar rezultatele bune vor urma acesteia", a declarat el jurnaliștilor.

   In varsta de 80 de ani, Patriarhul-Catolicos, figura care prezinta – conform sondajelor recente – cea mai mare incredere in fata locuitorilor acestei tari, adesea menționat ca lider spiritual al națiunii, a ajuns in Moscova duminica, 20 ianuarie.

   Deși scopul oficial al vizitei a fost acela de a primi un prestigios premiu in ziua de luni, din partea unei fundatii afliate Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru contribuția sa la promovarea unității popoarelor ortodoxe creștine, acesta s-a intalnit, in plus, si cu președintele rus, Vladimir Putin, in ziua de miercuri, transmitandu-i acestuia "calde salutari” din partea primului-ministru georgian, Bidzina Ivanishvili.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV