LONews / Alter News

Sinodul Bulgar a stabilit procedurile de alegere a noului Patriarh

27-01-2013 07:32:34
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   In data de 24 ianuarie 2013, în cadrul reuniunii regulate a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, au avut loc discutii pe marginea procedurii de selectare a celor trei episcopi – candidați pentru tronul patriarhal. Această procedură va fi urmată de o noua sedinta a Sfantului Sinod, in zilele de 15 și 16 februarie 2013, cand urmeaza sa fie stabilite si anuntate oficial numele celor trei ierarhi.

   In sedinta din 24 ianuarie, s-a discutat despre modalitatile de votare în alegerea acestor trei episcopi, mentionandu-se faptul ca ii vor fi alesi de către o majoritate de două treimi din membrii Sfântului Sinod, ceea ce înseamnă ca cel puțin 10 voturi sa fie acordate de membrii Sfântului Sinod.

   Sfântul Sinod a mai discutat, de asemenea, și a mai decis cum să se voteze în alegerea Patriarhului, care va avea loc in ziua de 24 februarie 2013. Tot in aceasta sedinta s-au facut si unele precizari privind stabilirea detaliilor de pregatire a alegerilor, stabilirea predicilor, a discursurilor, formularea felicitărilor, din ziua alegerilor și din ziua imediat următoare acestora, 25 februarie.

   Totodata s-au purtat discutii pe marginea vizitelor unor delegati ai Bisericilor ortodoxe locale, stabilindu-se atat numele persoanelor care vor fi responsabile cu receptia, cat si alte probleme legate de cazare, primire, dineuri, organizarea vizitelor delegatiilor si invitatilor in lacasurile ortodoxe sfinte din zona.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV