LONews / Alter News

IPS Emmanuel al Frantei, locum tenens in Occident

21-01-2013 09:09:18
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Mitropolitul Emmanuel Adamakis este locum tenens al Arhiepiscopiei Bisericii Ortodoxe Ruse din Europa de Vest.

   În scrisoarea patriarhală emisa in data de 16 ianuarie 2013, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I anunța că, "printr-o decizie a Sfântului Sinod, cererea de pensionare a IPS Arhiepiscop Gabriel de Comane a fost acceptată.

   IPS Mitropolit Emanuel al Franței este oficial "numit locum tenens al Exarhatului Patriarhal al Tronului Ecumenic pentru Parohiile Ortodoxe de Tradiție Rusă din Europa de Vest", în conformitate cu cererea formulată în acest sens de către Consiliul de Administrație al Arhiepiscopiei. De acum si până la alegerea unui nou arhiepiscop, la slujba Sfintei Liturghii va fi pomenit numele IPS Mitropolit Emanuel al Franței, pentru calitatea de locum tenens al Tronului Arhiepiscopal.

   Consiliul Arhiepiscopal se va întruni în scurt timp, sub președinția Mitropolitului Emmanuel, atat pentru hotararea datei organizarii unei adunari generale extraordinare, destinata alegerii noului Arhiepiscop, cat si pentru stabilirea condițiilor numirii candidatilor, în conformitate cu ordinele 41 și 42 din Statutul Arhiepiscopiei. Modalitatile desemnarii delegatilor laici vor fi si ele comunicate, de asemenea, cât mai curând posibil.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV