LONews / Alter News
IPS Mitropolit Ignatie de Pentapolis a trecut la cele vesnice. Ierarhul s-a mutat la Domnul chiar in ziua de sărbătorire a marelui facator de minuni si ierarh, Sfantul Nectarie din Pentapolis.

IPS Mitropolit Ignatie al Pentapolei a trecut la cele vesnice

15-11-2017 08:01:20
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Inaltpreasfintitul Mitropolit Ignatie de Pentapolis a trecut la cele vesnice, conform unui raport al Patriarhiei Alexandriei [ http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1337 ].

Ierarhul s-a mutat la Domnul chiar in ziua de sărbătorire a marelui facator de minuni si ierarh, Sfantul Nectarie din Pentapolis.


IPS Ignatie s-a născut în 1930, purtand numele de mirean George Mandelides, in Edessa. A absolvit Academia Teologică din Atena, în 1952, și a fost hirotonit la treapta diaconatului, în 1968, urmand cea a preoției, în 1969. A fost ridicat la rang de arhimandrit în acelasi an.


A slujit timp de 40 de ani ca predicator, în Sfânta Mitropolie de Larissa, până în 1998.


A slujit și ca asistent pastoral al Arhimandritului Hariton Pnevmatikakis din Congo. El a fost însărcinat cu un grup misionar, în 1997.


IPS Ignatie de Pentapolis a fost ales ca Mitropolit al Africii Centrale, de către Sfântul Sinod al Patriarhiei Alexandriei, in data de 14 martie 2003.


Acesta se retrasese, din motive de sănătate, pe 4 martie 2010, și a fost ridicat la rang onorific, pe 23 noiembrie, ca Mitropolitul de Pentapolis - "Eparhia Sfantului Nectarie, facatorul de minuni, Episcopul Pentapolisului". 


El și-a continuat slujirea misionară, până în ultima zi a vietii sale.

Slujba inmormântarii IPS Ignatie al Pentapolei a fost oficiata la Biserica Sfantul Nicolae Pefkakia, acesta fiind înmormântat in Cimitirul Zographos din Atena, Grecia.


Vesnica sa-i fie pomenirea!

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Sfantul Ierarh Nectarie din Eghina, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Sfantul Ierarh Nectarie din Eghina.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...