LONews / Alter News
"Vreau să vă salut din partea Patriarhului Kiril al Moscovei. Mi-a transmis că va așteaptă cu mare drag în Rusia"... Vezi amanuntele ultimei discutii intre Ilia II si Mitropolitul rus Ilarion, desfasurata la Tbilisi.

Patriarhul Georgiei a acceptat invitatia la Moscova

10-11-2017 07:21:53
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Patriarhul Georgiei, Ilia II, a acceptat invitația Patriarhului Kirill al Rusiei, de a vizita Moscova pe 4 decembrie 2017, pentru a sărbători centenarul restaurării Patriarhiei din Rusiam a informat Ria Novosti [ https://ria.ru/religion/20171102/1508062894.html ].

Patriarhul Georgiei a acceptat invitatia la Moscova

El a menționat, totuși, că va fi gata de călătorie dacă sănătatea sa ii va permite acest lucru.


Invitația i-a fost transmisă de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președintele Departamentului pentru Probleme Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a vizitat Tbilisi. 


"Vreau să vă salut din partea Patriarhului Kiril al Moscovei. Mi-a transmis că va așteaptă cu mare drag în Rusia, în onoarea sărbătorii centenarului restaurării Patriarhiei în Rusia.

Sperăm să vă vedem, precum și pe membrii delegației dvs. la acest eveniment. Am invitat primatii diferitelor Biserici Ortodoxe și am primit acordul majorității acestora", a spus Mitropolitul. 

Patriarhul Georgiei a acceptat invitatia la Moscova

"V-am acceptat invitația. Dacă îmi permite sănătatea, voi participa, absolut, la manifestari", a răspuns Patriarhul georgian.
În timpul întâlnirii Patriarhului Ilia cu Mitropolitului Ilarion, s-a discutat și problema înființării unui grup special de lucru pe teritoriul Abhaziei. Un acord privind necesitatea creării acestui grup, a fost semnat la ultima reuniune a patriarhilor din Georgia și Rusia.

Mitropolitul și Patriarhul georgian au cazut din nou de acord, asupra faptului că există multe probleme religioase în Abhazia, care nu pot fi rezolvate decat împreună.

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Centenar Patriarhia Rusa - 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Centenar Patriarhia Rusa - 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...