LONews / Alter News
Ceremonie aniversară, la Castelul Peleș, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la proclamarea Majestății Sale Regelui Mihai I ca rege al României.

90 de ani de la proclamarea Regelui Mihai I ca rege al Romaniei

11-07-2017 09:11:07
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Foto: Castelul Peles
Licenta de utilizare - Photo: Myrabella / Wikimedia Commons, via Wikimedia Commons

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

La Castelul Peleș, aniversarea a 90 de ani de la proclamarea 
Majestății Sale Regelui Mihai I ca rege al României

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, va găzdui, la Castelul Peleș, miercuri, 12 iulie 2017, la ora 17.30, o ceremonie de aniversare a 90 de ani de la proclamarea Regelui Mihai I, la 20 iulie 1927. Vor fi prezenți la eveniment Principele Radu și Principesa Maria. 


Ceremonia va avea loc în Holul de Onoare și va reuni reprezentanți ai instituțiilor statului, ai Bisercii Ortodoxe Române, ai Corpului Diplomatic, ai organizațiilor cu patronaj regal, personalități ale societății civile. 


La 20 iulie 2017 se împlinesc nouă decenii de când România a pierdut suveranul ei unificator, Regele Ferdinand I. În aceeași zi, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a succedat în funcţia supremă în stat, aceea de “Cap al Statului”, aşa cum o denumea Constituţia din 1923. 

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I

Conform informatiilor oferite redactiei de stiri a Agentiei Lacasuri Ortodoxe de catre Secretariatul Regal - Palatul Elisabeta, evenimentul va avea loc în Holul De Onoare al Castelului Peleș, miercuri, 12 iulie 2017, la ora 17.30, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române. Vor lua parte la eveniment Principele Radu și Principesa Maria. 

Accesul reprezentanților presei în Holul de Onoare al Castelului Peleș este permis începând cu ora 16.45.


De asemenea, în aceeași zi, la ora 15.00, Sala de Muzică a Castelului Peleș va găzdui evenimentul de lansare a cărții-album „Povestea Castelului Peleş”, scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, apărută la Curtea Veche Publishing.


Evenimentul va avea loc în prezența ASR Principelui Radu al României. Alături de Alteța Sa Regală vor lua cuvântul în cadrul lansării domnii Narcis Dorin Ion (manager al Muzeului Național Peleș), Mircea Hortopan (directorul de Patrimoniu al Muzeului Naţional Peleş) și doamna Irén Arsene Máté (director general Curtea Veche Publishing). Prezentarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe.


Accesul reprezentanților presei în Sala de Muzică a Castelului Peleș este permis începând cu ora 14.15. (LONews)
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV