LONews / Alter News
Sarbii au comemorat ziua in care Sinan Pasa a ars moastele Sfantului Sava. Vezi un material video realizat la sarbatoarea din Belgrad.

Sarbii au comemorat ziua in care Sinan Pasa a ars moastele Sfantului Sava (VIDEO)

15-05-2017 06:49:06
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Pe 10 mai, Biserica Ortodoxă Sârbă comemoreaza ziua in care au fost arse, în 1594, moaștele Sfântului Sava pe Dealul Vračar, la Belgrad, de catre Sinan Pasa, cunoscutul comandant militar turc.

La acea vreme, sârbii din Banat s-au răsculat împotriva autorităților otomane, iar icoana sfântului era prezenta pe steagurile lor. 

Ca răspuns la revolta, Sinan Pasa a ordonat ca moaștele acestui mare sfânt sârb sa fie aduse la Belgrad, din Mănăstirea Milesevo, unde se aflau de 350 de ani, pentru a fi incendiate (arse) pe Dealul Vračar.

Acesta este locul pe care a fost construita actuala Catedrala Sfantul Sava.

Hramul Catedralei Sfantul Sava din Belgrad

În acest an, o slujba a fost oficiata în cripta Catedralei, de către Episcopul Arsenie de Toplita, asistat de mai mulți preoți și diaconi.

In materialul video prezentat mai jos, puteti vedea fragmente din aceasta slujba, cu prim-planuri cu frescele criptei.

A doua zi, Patriarhul sârb Irineu a oficiat Sfânta Liturghie, asistat de Episcopul Arsenie și de alți clerici. In materialul video pe care vi l-am pus la dispozitie, oferit de surse din Patriarhia Sarba, puteti vedea, de asemenea. fragmente din aceasta Sfanta Liturghie.


Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV