„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

11 ANI DE LA INTRONIZAREA PS PARINTE AMBROZIE, CA EPISCOP AL GIURGIULUI


10-04-2017 09:48:29 - Redactia Stiri - Alter News

11 ANI DE LA ÎNTRONIZAREA PREASFINŢITULUI PĂRINTE AMBROZIE ÎN DEMNITATEA DE EPISCOP AL GIURGIULUI

Ieri, 9 aprilie 2017, la Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, s-au împlinit 11 ani de la întronizarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie în demnitatea de Episcop al Giurgiului.

Cu acest prilej, Chiriarhul locului, înconjurat de un ales sobor, format din părinţii consilieri de la Centrul eparhial, a savarasit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în noua Catedrală Episcopală „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Giurgiu.

La ceas aniversar, clerul şi credincioşii Eparhiei Giurgiului au înălţat rugăciuni de mulţumire Preasfintei Treimi, pentru binefacerile revărsate asupra Episcopiei Giurgiului, în cei 11 ani de la întronizarea Întâistătătorului Eparhiei.


"În aceşti unsprezece ani de arhipăstorire în Episcopia Giurgiului, Preasfinţia Sa a desfăşurat o activitate deosebită în plan pastoral-misionar, străduindu-se să cunoască problemele şi solicitările preoţilor, dar şi ale credincioşilor, prin intermediul numeroaselor vizite pastorale făcute în cuprinsul eparhiei", se arata intr-un material amplu dedicat momentului festiv, publicat in pagina oficiala a Episcopiei, cu titlul: "UNSPREZECE ANI DE LA ÎNTRONIZAREA PREASFINŢITULUI PĂRINTE DR. AMBROZIE ÎN DEMNITATEA DE EPISCOP AL GIURGIULUI"

"Un aspect important al desfăşurării activităţii Preasfinţiei Sale îl reprezintă revigorarea vieţii monahale, prin înfiinţarea de mănăstiri şi schituri. Multe mănăstiri și biserici, monumente istorice, care oglindesc simţămintele şi ideile înaintaşilor, dar şi măiestria meşterilor de odinioară, au îmbrăcat haină nouă în urma lucrărilor de restaurare efectuate sub directa îndrumare a Chiriarhului locului".


"Totodată, alături de înfiinţarea sau restaurarea centrelor monahale, a fost susţinută şi activitatea parohiilor, sprijinindu-se achiziţionarea de case parohiale în parohiile sărace, conservarea şi consolidarea monumentelor istorice, ridicarea de noi lăcaşuri de cult şi înzestrarea acestora cu tot ceea ce este necesar în vederea bunei desfăşurări a vieţii parohiale. Construirea de noi biserici pentru parohiile lipsite de lacaşurile de cult, ca şi restaurarea celor vechi, împodobirea lor cu pictură nouă sau restaurarea celei existente, rămân dovezi ale vocaţiei sale de ctitor".


Iar "ca o încununare" a acestor realizări, savarsirea primei Sfinte Liturghii, ieri, în noua Catedrală Episcopală „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Municipiul Giurgiu, a reprezentant "un moment de aleasă bucurie duhovnicească pentru toţi credincioşii oraşului și nu numai".


"Cu prilejul împlinirii celor unspreezece ani de la întronizarea Preasfințitului Părinte Dr. Ambrozie în demnitatea de Întâi Episcop al Giurgiului, preoţii şi credincioşii Eparhiei Giurgiului înalţă rugăciuni către Bunul şi Milostivul Dumnezeu să dăruiască Preasfinţiei Sale deplină sănătate, pentru a sluji cu aceeaşi dragoste, înţelepciune şi dăruire Biserica lui Hristos şi poporul dreptcredincios".


Intru mulţi şi binecuvântaţi ani, Preasfinţia Voastră!
(LONews)
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: GIURGIU, ROMANIA

ALTER NEWS

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!