LONews / Alter News

Centenarul slujirii in Parohia Sfantul Gheorghe din Tulcea

29-12-2012 11:55:53
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   La Parohia Sf. Gheorghe din Tulcea s-a încheiat astăzi seria manifestărilor dedicate Centenarului slujirii și administrației parohiale românești (1911/1912-2011/2012) la acesta biserică construită în perioada 1854 -1857, în perioada administrației otomane asupra Dobrogei.

   Manifestările organizate în decursul anilor 2011 – 2012 au inclus expoziții de artă bisericească, vizionare de film documentar, expoziții cu creațiile artistice ale elevilor Liceului de artă George Georgescu, lansări de carte religioasă, aniversări ale publicației parohiale ,,Sfaturi duhovnicești, lansare de C.D. cu muzică bisericească, concerte de colinde, înființarea Asociației social – culturale Emanoil Bogatu, după numele primului paroh român al bisericii în anul 1912.

   Astăzi, Preasfințitul Părinte Visarion, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie arhierească cu prilejul acestui centenar parohial românesc,  în care au fost pomeniți la un loc atât ctitorii bulgari ai bisericii la anul 1857, precum și ceilalți ctitori, ostenitori și binefăcători români ai lacașului ortodox de după anul 1878, dar mai ales după anul 1912.

   La manifestare au luat parte numeroși creștini, enoriași ai bisericii sau de la celelalte parohii tulcene.  

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV