LONews / Alter News

Ucraina il va comemora, de acum, la nivel de stat, pe fondatorul Bisericii Ortodoxe necanonice Autocefale

05-07-2014 10:55:45
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Ucraina comemorează, la nivel de stat, 150 de ani de la nașterea lui Vasile Lipkovsky, fondator al Bisericii Ucrainene Autocefale. 

In acest an, vor fi comemorati, la nivel de stat, cei 150 de ani de la nașterea lui Vasile Lipkovsky, Mitropolit al "auto-consacratei" Biserici Autocefale Ucrainene. Parlamentul ucrainean, care a vorbit în acest sens, a recomandat Cabinetului sa creeze, în termen de o lună, un comitet de organizare, pentru pregătirea festivitatilor.

Parlamentul mai recomandă, de asemenea, ca Banca Națională a Ucrainei sa produca și sa puna în circulație o monedă comemorativă, dedicată împlinirii celor 150 de ani, și, de asemenea, Posta Ucrainei sa editeze o serie de timbre dedicate jubileului.

V. Lipkovsky este fondatorul "Bisericii Ortodoxe Ucrainene Autocefale". Episcopul ei a fost intronizat, fara a respecta regulile canonice, fără episcopi, numai de preoți și laici. Scopul infiintarii acestei Biserici, a fost acela al separarii Bisericii din Ucraina, de Biserica Ortodoxa Rusa. În 1937, Lipkovsky a fost arestat de către NKVD și împușcat.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV