LONews / Alter News

Jurnalistii raman blocati - Papa se retrage in manastire

11-02-2013 03:24:00
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Presa din intreaga lume a reactionat rapid la demisia surpriza a Papei Benedict al XVI-lea, insa jurnalistii "par a fi cu totul socati", dupa cum apreciaza surse din Vatican, suprinsi total de eveniment, fara a sti practic cum sa reactioneze. De exemplu, conform relatarilor din ultimele minute, unele trusturi de presa au inceput sa ocupe pozitii "cheie" chiar in Piata Sfantul Petru din Roma, doar pentru a urmari reactiile Biroului de Presa oficial al Vaticanului.

   Într-o intalnire fulger cu presa, insa, Biroul Oficial de Presa a remarcat si el ca jurnaliștii lumii au ramas, in mod neobisnuit, fara glas, dar că tot ceea ce se întâmplă este un fapt cu adevarat istoric.
   Sentimentul de surpriză, a fost susținut chiar si de directorul Biroului de Presa al Vaticanului, părintele iezuit Federico Lombardi, acesta recunoscand: „Papa ne-a luat prin surprindere".

   Lombardi a mai precizat, in ultimele minute, conform Radio Vatican, că Papa Benedict al XVI-lea se va retrage la Castel Gandolfo imediat după încetarea mandatului sau, urmand sa vietuiasca intr-o mănăstire aflata în interiorul Vaticanului.
 

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV