LONews / Alter News

Ce se intampla cu un fost Papa? Vaticanul in ape tulburi-

11-02-2013 03:00:17
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Anunțul surpriză, al demisiei Papei Benedict al XVI-lea, continua sa ridice noi semne de intrebare vizavi de legile din jurul demisiei unui Papă. Legea actuala a Bisericii lasă multe întrebări fără răspuns.

   "Ne-a lipsit o lege, până în prezent, vizavi de statutul unui fost Papă, adica al cuiva care demisioneaza din papalitate", a declarat in ultimele minute pentru postul de radio Vatican, Mons. David-Maria Jaeger, OFM, un profesor de drept canonic la Universitatea Pontificala Antonianum din Roma.
   "Este posibil ca Benedict al XVI-lea, în următoarele câteva zile, sau succesorul său, sa faca o astfel de lege, care sa raspunda multor intrebari: care este titlul propriu-zis cu care va fi abordat un fost Papă? Care sunt imunitățile și prerogativele sale? Există o problemă a statutului international? Toate acestea trebuie să fie soluționate… "

   Oficiul de presă al Vaticanului a anuntat, conform Radio Vatican, ca Papa Benedict al XVI-lea nu va participa la Conclav pentru alegerea succesorului său. Capacitatea unui Papă de a face acest lucru a fost dezbatuta de generații. Dar, nici pentru acest caz, de asemenea, nu există nicio lege.

   "Ideea ca un fost papă ar putea participa la un conclav, s-ar baza pe ideea ca un Papă care a demisionat ar reveni la a rang de Cardinal", a explicat Mons. Jaeger. "Departe de mine, sa exprim insa o opinie cu acest prilej!"
   "Ne scaldam in ape necunoscute, deși putem fi absolut siguri că Papa Benedict al XVI-lea va ști cum să le aseze pentru noi", a asigurat Mons. Jaeger. "Și, bineînțeles, pentru el însuși".

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV