LONews / Alter News

Antiohia si Rasaritul au un nou Patriarh

11-02-2013 06:05:24
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Biserica Grec-Ortodoxă a Siriei a înscăunat un nou patriarh, în timpul oficierii unei ceremonii liturgice în Damasc, in aceasta duminică, pe fondulul războiului civil. Ioan al X-lea (Yazigi), in varsta de 57 de ani, il înlocuiește astfel pe Ignatie Hazim, in fruntea Patriarhiei ortodoxe rasaritene a Antiohiei și a Întregului Rasarit. Ignatie a decedat in luna decembrie 2012.

   Conform unui raport AP, in timpul ceremoniei oficiate din Biserica Sfânta Cruce din Damasc, Patriarhul Yazigi a declarat că va depune eforturi in stabilirea pacii, rugandu-se pentru unitate.

   "Suntem siguri că Siria va găsi o cale spre mântuire, prin dialog, și o soluție politică pașnică", a spus Patriarhul, imediat după inaugurarea sa. Ceremonia a fost difuzata în direct de televiziunea de stat siriana.

   Patriarhul Ioan al X-lea este nascut in orașul sirian Latakia, unde a infiintat si prima scoala de muzica creștină. El este, ca pregatire, inginer. Printre demnitarii prezenți la ceremonia de duminică a fost prezent si liderul Bisericii Maronite a Libanului, Cardinalul Bechara Al-Rai.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV