LONews / Alter News

Conventia ortodoxa-catolica Pro-Viata a fost republicata in SUA

04-02-2013 01:51:26
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   In urma cu cateva zile, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Nord și Centrală a emis o declarație prin care au incercat sa marcheze trecerea a 40 de ani de la decizia Roe v. Wade.
 
  La finalul intalnirii, a fost republicata "Conventia" emisa în anul 1974 de către Consultarea bilaterala Ortodoxa-Romano-Catolică din Statele Unite.

   Cu 40 de ani in urma, Curtea Supremă a Statelor Unite a pronunțat o decizie, cunoscuta sub numele de Roe v. Wade, de acordare a "dreptului" unei femei din Statele Unite, de a pune capat vietii propriului copil aflat in uter. Această decizie a dus la incheierea vietii pentru circa 54 milioane de copii.

   In cateva cuvinte, participantii la Adunare arata ca Sfânta Credință Ortodoxă Creștină este in mod clar „pro-viata”. Biserica a susținut în mod constant că copiii în crestere în uter ar trebui să se bucure de aparare ca si nou-nascutii. „Nu există nicio justificare morală, religioasă sau științifică, care sa poata demonstra diferenta dintre umanitatea nou-conceputului și a nou-născutului – au afirmat acestia.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV