LONews / Alter News

Mesajul Patriarhului la inmormantarea fostului presedinte CNA

04-02-2013 05:16:12
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Îndoliată familie,
Întristată adunare,

Am aflat cu multă durere de trecerea din această viaţă a D-lui Titus Raveica, profesor universitar la Catedra de Filosofie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, om de cultură şi personalitate recunoscută în spaţiul mediatic românesc.

D-l Titus Raveica a fost o persoană de mare echilibru, un profesionist cu o viziune creatoare, care a sprijinit îndeaproape proiectele mediatice ale Bisericii Ortodoxe Române. În calitate de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a susţinut acordarea licenţei de emisie primului post de radio ortodox din România, Radio TRINITAS, în şedinţa din 09 iulie 1996.

Ca preşedinte al CNA, între anii 1992-1996, a pus bazele liniilor editoriale ale audiovizualului românesc, promovând permanent dialogul dintre mass-media şi spaţiul academic. Având o bogată experienţă culturală, D-l Titus Raveica a luptat ca mijloacele moderne de comunicare să promoveze educaţia şi să apere valorile morale în societate. Susţinea o presă echilibrată şi nuanţată, mai mult edificatoare decât critică.

Domnia sa va rămâne un model luminos de profesor şi un reper al mass-mediei româneşti, prin competenţa sa ştiinţifică, prin tenacitatea şi verticalitatea sa morală.

În acest ceas de întristare, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească sufletul robului Său Titus Raveica în lumina iubirii veşnice a Preasfintei Treimi, iar familiei îndoliate şi tuturor celor întristaţi să le dăruiască mângâiere şi întărire sufletească.

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe şi binecuvântări pentru familia îndurerată,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV