Sfantul Pantelimon bucura si astazi Bulgaria. Vezi un material VIDEO surprins la granita cu Grecia, in articolul de fata.

Sfantul Pantelimon bucura Bulgaria. VIDEO surprins la granita cu Grecia

02-08-2017 11:11:04
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

FOTO: Icoana Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon,

provenita dintr-o catacomba a Nicomidiei
Licenta de utilizare: By shakko (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons


Sfantul Pantelimon bucura Bulgaria. VIDEO surprins la granita cu Grecia

Astazi, moastele Sfantului Mare-Mucenic Pantelimon, aduse din Muntele Athos, se afla inca in Bulgaria, la aceasta ora incheindu-se oficierea unei Sfinte Liturghii langa acestea, in Catedrala din Vratsa.


Slujba din aceasta dimineata a fost oficiata de Mitropolitul de Vratsa, Grigorie. Ieri, in aceeasi Catedrala, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata chiar de catre Patriarhul Neofit al Bulgariei, in acelasi sfant lacas din nord-vestul tari. 


Moastele Sfantului Pantelimon in Bulgaria. VIDEO surprins la granita cu Grecia

Sfintele moaste ale Sfantului Pantelimon au poposit in Bulgaria in data de 26 iulie, cu binecuvântarea Comunității Sfantului Munte Athos, pentru a fi venerate de către credincioși. Acestea sunt insotite de Arhimandritul Evloghie, stareț al Mănăstirii Sfantul Pantelimon, și de Ieromonahii Serafim și Nicolae.


La punctul de trecere a frontierei dintre Grecia și Bulgaria, sfintele moaște au fost intampinate de către Mitropolitul Serafim de Nevrokop și de Episcopul Gherasim de Melnik, secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare. Cu ocazia primirii lor, ierarhii și clericii s-au rugat inaintea sfintelor moaste, la care mai apoi s-au inchinat si polițiștii de frontieră.


Moastele Sfantului Pantelimon in Vratsa, Bulgaria. VIDEO

Convoiul s-a deplasat, ulterior, spre Sofia, unde sfintele moaste ale Sfantului Pantelimon au fost primite de către Patriarhul Neofit al Bulgariei, a doua zi, pe 27 iulie - chiar in ziua de sarbatoare a sfantului.

Incepand din data de 1 august, sfintele moaste au poposit in orașul vechi Vrața, în nord-vestul Bulgariei, iar la aceasta ora sfintele moaște sunt purtate catre spitalul central al orașului, unde va fi oficiata Slujba Acatistului, urmata de asezarea pietrei de temelie a unei noi biserici inchinate Marelui Mucenci Sfant Pantelimon.


Tot astazi, spre seara, sfintele moaste vor parasi Bulgaria, pentru a se intoarce in Sfantul Munte Athos. Va prezentam, mai jos, un film care surprinde sosirea sfintelor moaște ale Sfantului Mare Mucenic Pantelimon la granița cu Bulgaria. (LONews)

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV